Crema calmantă REMEDIILE BACH

Disponibilitate: In stoc

76,10 RON

Fii primul care evalueaza acest produs.


Greutate: 50 ml

Prezentare

O cremă de prim ajutor, unică ca compoziţie, pe baza unui amestec din esenţele florale Bach cu uleiuri eterice de levănţică şi arbore de ceai, unt natural de shea şi ulei de migdale, îmbogăţită cu pantenol şi ceramide. Armonizează şi accelerează procesul de cicatrizare şi vindecare pe baza activării mecanismului de autovindecare a organismului.

Crema calmantă REMEDIILE BACH

Double click on above image to view full picture

Departeaza
Apropie

Mai multe poze

O cremă de prim ajutor, unică ca compoziţie, pe baza unui amestec din esenţele florale Bach cu uleiuri eterice de levănţică şi arbore de ceai, unt natural de shea şi ulei de migdale, îmbogăţită cu pantenol şi ceramide. Oamenii le atribuie esenţelor florale Bach proprietăţi miraculoase. Acţiunea acestor esenţe este fundamentată de armonizarea şi de accelerarea procesului de cicatrizare şi vindecare pe baza activării mecanismului de autovindecare. Îmbinate cu uleiurile eterice, esenţele de flori regenerează şi hrănesc pielea uscată, sensibilă şi iritată, exercită o acţiune cicatrizantă şi antiinflamatoare. Datorită proprietăţilor emoliente şi armonizante ale esenţelor florale, crema pe baza acestora calmează instantaneu pielea, acordă ajutorul, asistenţa de urgenţă în caz de leziuni cutanate mici, superficiale, poate servi ca remediu ce însoţeşte tratamentul rănilor superficiale, al iritaţiilor cutanate, al înţepăturilor de insecte şi al arsurilor.
Indicaţii de utilizare:
Traumatisme
• Contuzii, lovituri,zgârieturi superficiale
• Erupţii infectate şi eczemă
• Răni, leziuni minore, tăieturi cu lama în timpul bărbieritului
• Iritaţii ale pielii, bătături în fază incipientă, echimoze
• Arsuri termice de gradul 1 si 2, inclusiv arsurile solare
• Zgârieturi de pisică, înţepături de insecte
• Inflamaţii cutanate provocate de stafilococi şi streptococi.
Mod de utilizare:
În caz de necesitate se va aplica un strat subţire de cremă pe pielea zonelor corespunzătoare şi se va masa uşor. În cazul în care crema nimereşte pe răni deschise, aceasta poate provoca o senzaţie uşoara de arsură.
Compoziţie: compoziţie din esenţele florale Bach (băluşcă, slăbănog, trandafir sălbatic, viţă albă, corcoduş, măr pădureţ), extract din frunze de hamamelis, uleiuri naturale (de migdală dulce şi de shea), uleiuri eterice (levănţică, arbore de ceai), pantenol, alantoină, glicerină, ceramide 3, ceara de albine, alcool etilic, lecitină hidroxilată, linalool, scualen, limonen, geraniol, citral, cinamal, citronelol, cumarină, eugenol, apă, pentilen glicol, trigliceridă caprilică / caprică, alcool arahidic, alcool behenilic, alcool cetearilic, hexildecanol, hexildecil laurat, etilhexil glicerină, arahidil glucozidă, alcool cetilic, miristil miristat, răşină xantanică.
Proprietăţilor componenţilor activi:
Steaua din Bethleem sau clopoţel italian, băluşca sau steaua Mariei face parte din categoria plantelor bulboase perene, din familia Liliacee (Liliaceae). Sucul extras din frunzele plantei posedă proprietăţi de încălzire, ardere, are un efect antiseptic şi este perfect potrivit pentru prelucrarea rănilor, leziunilor, în special în caz de înţepătură de insectă. S-a constatat că, după o astfel de procedură de prelucrare, pe piele nu rămâne cicatrice. Sucul din frunze de băluşcă intensifică circulaţia sângelui spre regiunile bolnave ale corpului, exercitând o acţiune analgezică. Sucul este pe larg întrebuinţat în cazurile de reumatism, radiculită, osteocondroză, artroză, poliartrită, depunere de săruri în articulaţii, artrită, artrozo-artrită gutoasă, mastite, inflamaţii ale nervului sciatic, radiculite, miozite, bronşite etc. Este eficient şi în vindecarea leziunilor cutanate mecanice şi infecţioase: contuzii, abcese, edeme provocate de înţepăturile de albină sau viespe; atenuează pruritul cauzat de înţepăturile de ţânţar. Se întrebuinţează în tratamentul erupţiilor cutanate, în tămăduirea leziunilor herpetice pe buze; pentru eliminarea negilor, combaterea durerilor de cap, tratamentul infecţiilor respiratorii acute. Esenţa de băluşcă este unul din cei cinci componenţi ale Remediului Salvator elaborat de către Bach pentru prim ajutor în situaţii extreme şi are sarcina de a elimina starea de anxietate bruscă şi de şoc emoţional cauzat de situaţii extreme, complicate.
Slăbănogul (Impatiens noli-tangere L. – de la „nolo” – a nu vrea, a nu dori şi „tangere” – a atinge , adică „nu se vrea atins”, „nu mă atinge”) face parte din familia Balsaminaceae. În perioada de înflorire, frunzele de slăbănog conţin vitamina C. Capsulele mature, în formă de păstaie, sunt structurate în 5 valve, sub cojiţa cărora este un strat de celule măşcate, suculente, care, odată maturizate, când linia de legătură între ele devine mai slabă, la o primă şi singură atingere se desfac, se reabsorb puternic în interior, moment după care seminţele sunt aruncate cu putere în afară. De aici şi vine denumirea de „nu mă atinge”, iar în limba engleză denumirea plantei este „Touch-me-not Balsam” (balsamina „nu mă atinge”), în limba română plantei i s-au atribuit denumirile populare brăduleţ, buruiana celor slabi, calapăr, iadeş, iarba roşie, ploponog, răchiţele. Planta se întrebuinţează în băiţele şi spălături în cazul durerilor de articulaţii, răni şi excoriaţii, precum şi în calitatea de remediu antiinflamator, în tratamentul ulcerelor cutanate şi hemoroizilor. Infuzia din slăbănog se foloseşte din timpuri străvechi în tratamentul afecţiunilor urologice (edeme, calculi renali), dar şi ca remediu anticonvulsiv, anti-vomă, şi un antidot potrivit în cazul intoxicaţiei cu peşte sau muşcăturii de şarpe. Compresele cu infuzie din slăbănog se aplicau pe răni, leziuni hemoroidale (tromboze supurate), se făceau cataplasme pentru a fi aplicate pe zonele luxate şi pe picioarele bolnave. Acţiunea tămăduitoare benefică a esenţei Bach pe bază de slăbănog este explicată de faptul, că în urma întrebuinţării esenţei omul devine mai activ, rapid, care însă posedă răbdarea necesară pentru a permite celorlalţi să-l ajungă din urmă.
Trandafir sălbatic (Helianthemum nummularium) – plantă perenă din familia cistaceelor. Mai este numită în popor amăruţă. Infuzia din frunze şi flori de trandafir sălbatic conţine o cantitate impresionantă de flavonoizi şi substanţe tanante, care exercită o acţiune antiinflamatoare, astringentă, cicatrizantă şi este eficientă în combaterea dizenteriei şi a colitelor. Planta se întrebuinţează pe larg în homeopatie. Frunzele trandafirului sălbatic se folosesc şi în industria de prelucrare a pielii, în procesul de tăbăcire. Această infuzie este unul din cei cinci componenţi ai „Remediul Salvator” elaborate de către Bach pentru prim ajutor în situaţii extreme şi are sarcina de a elimina starea de anxietate bruscă şi de şoc emoţional cauzat de situaţii extreme, complicate.
Viţa Alba (Clematis) face parte din familia ranunculacee. În florile plantei au fost identificate substanţe precum kempferolul, quercitina, iar în tulpină şi frunze – saponine, flavonoizi, cumarina, săruri ale acizilor organici, noradrenalina. Rădăcina curpenului de pădure conţine saponine triterpenice, flavonoizi, cumarină, caroten, răşini, zaharuri şi săruri ale acizilor organici. Remediile pe baza acestei plante exercită acţiune tonifiantă asupra sistemului nervos central, măresc tensiunea arterială şi conţinutul de zahăr în sânge, au efect anti-stres. Extractul din frunze de viţă albă exercită o intensă acţiune bactericidă şi antifungică. În medicina chineză, tincturile, infuziile pe baza plantei respective se întrebuinţează în calitate de remediu calmant, analgezic, diuretic, expectorant şi febrifug (antipiretic). Popoarele arabe folosesc remediile pe bază de viţă albă pentru restabilirea potenţei sexuale, tratamentul abceselor, arsurilor, leziunilor deschise şi hemoroizilor. Infuzia din viţă albă este întrebuinţată în calitate de remediu sedativ, precum şi de analgezic eficient în cazul artritelor. Băiţele cu infuzie din viţă albă se recomandă pentru tratamentul trombozelor provocate de dilatarea şi înfundarea vaselor venoase. Esenţa din flori de viţă albă elaborată de către Bach exercită o acţiune benefică asupra persoanelor somnoroase, care nu manifestă interes faţă de realitatea din jur.
Corcoduş este un arbore sau arbust din familia rozaceelor. Fructele de corcoduş sunt bogate în zaharuri, pectine; mai conţin caroten, vitamineleB, C, PP, acizi organici (în principal acid malic şi acid citric), iar din categoria substanţelor minerale – un conţinut impresionant de potasiu, magneziu, sodiu, fosfor şi fier. În medicina populară corcoduşul se întrebuinţează în combaterea scorbutului, orbului găinilor şi a altor avitaminoze, precum şi în lupta contra constipaţiilor, dat fiind că aceste substanţe stimulează peristaltica intestinului. Remediile pe bază de corcoduş au efect cicatrizant: în cazul rănilor, ucelrelor greu vindecabile, se fac cataplasme cu suc de corcoduşe diluat cu apă şi cu adaos de camfor. Infuziile şi fierturile din corcoduşe sunt eficiente în combaterea tusei şi altor afecţiuni ale gâtului. Tinctura din florile de corcoduş pe bază de apă se foloseşte în tratamentul afecţiunilor renale, hepatice, precum şi în tratamentul impotenţei. Datorită conţinutului mare de pectine şi celuloză, fructele contribuie la eliminare radionuclizilor din organism. Acţiunea curativă benefică a esenţei lui Bach, din flori de corcoduş constă în capacitatea de a oferi omului raţiunea, bunul simţ, de a-l ajuta pe acesta să conştientizeze faptul ca el poate controla comportamentul său, acţiunile sale.
Untul de Shea conţine acizi graşi esenţiali (omega-3) şi trigliceride, ameliorează procesele metabolice în celule, hrăneşte, protejează şi emoliază chiar şi cea mai uscată şi sensibilă piele, regenerează celulele, exercită acţiune antiedemică, îmbunătăţeşte structura pielii, intensifică sinteza colagenului, conferind pielii fermitate şi elasticitate şi protejând-o de acţiunea dăunătoare a razelor ultraviolete.
Măr Pădureţ este o specie de arbori şi arbuşti din familia rozaceelor. Fructele de măr conţin substanţe extractive, fără azot, proteine, catehine, acizi organici, pectine, substanţe colorante şi tanante, caroten, vitaminele grupei B, celuloză, zaharuri, legături organice de fier şi fosfor, fier, kaliu, cupru, mangan, uleiuri grase şi eterice, fitoncide, flavonoizi. În componenţa uleiului eteric intră eteri ai alcoolului amilic, combinaţi cu acizii caprilic, capronic, formic şi acetic. În seminţe au fost identificate uleiuri grase, glicozida amigdalină, iar în frunză – vitamina C. Merele posedă proprietăţi antiinflamatoare, antimicrobiene, antiseptice, diuretice, laxative; împiedică formarea şi depunerea în organism a surplusului de acid uric şi stimulează procesul de formare a sângelui. Florile şi frunzele conţin vitamina C, rutină, legături polifenolice, catehine şi flavonoizi. Extractul din flori de măr pădureţ exercită o acţiune antiinflamatoare şi cicatrizantă. Posedând proprietăţi de detoxifiere şi vindecare, esenţa Bach din flori de măr pădureţ poate îi poate ajuta pe cei care simt necesitatea de a-şi detoxifia organismul după ce au suferit o boală. Tinctura din flori de măr se adaugă în creme în cazuri de situaţii în care este nevoie de ajutor urgent, acest lucru făcând posibilă manifestarea proprietăţilor de detoxifiere şi vindecare pe care le posedă tinctura.
Hamamelisul (Hamamelis) este un arbust care face parte din familia Hamamelidaceae. Frunzele de hamamelis sunt bogate în flavonoizi şi conţin un grup deosebit de substanţe – taninele – care posedă proprietăţi astringente pronunţate şi exercită o acţiune antibacteriană. În componenţa produselor cosmetice, Hamamelisul emoliază stratul superior al pielii şi contribuie la strângerea porilor dilataţi, iar datorită proprietăţilor sale antibacteriene previne apariţia inflamaţiilor. Remediile pe bază de hamamelis îngustează porii dilataţi, tonifică pielea, reglează procesul de formare a ţesutului adipos subcutanat, elimină eficient inflamaţiile, calmează pielea, contribuie la intensificarea microcirculaţiei locale, reglează nivelul de aciditate a pielii, hidratează, emoliază şi înălbesc tenul.
Uleiurile eterice de levănţică şi arbore de ceai – datorită conţinutului impresionant de terpineoli, aceste uleiuri exercită o intensă acţiune bactericidă, antivirală, antifungică, antiinflamatoare, regeneratoare şi analgezică.
Lecitină hidroxilată de soia face parte din grupul de glicerolipide care constituie o componentă structurală a membranei celulare şi are capacitate de a restabili bariera epidermică şi de a contribui la intensificarea procesului de regenerare a pielii.
Ceramidele-3 sunt sfingolipide care hidratează cele mai profunde straturi ale pielii, reţin lichidul şi creează pe suprafaţa pielii un strat protector invizibil.
Glicerina posedă proprietăţi emoliente şi hidratante, măreşte fermitatea pielii, elimină senzaţia de strângere, disconfort şi uscare, protejând pielea de acţiunea dăunătoarea a mediului exterior şi produselor chimice de igienă casnică.
Scualenul este un component natural de secreţie a glandelor sebacee din pielea umană (până la 12-14%). Exercită acţiune antimicrobiană şi antifungică, posedă proprietăţi cicatrizante unice, este eficient în tratamentul majorităţii afecţiunilor cutanate, inclusiv eczeme, psoriaz, ulcere trofice şi arsuri.
Greutate 50 ml

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.


Spune parerea ta

Iti spui parerea despre: Crema calmantă REMEDIILE BACH