ACEROLA - vit. C

Disponibilitate: In stoc

71,75 RON

Fii primul care evalueaza acest produs.


Greutate: 60 past

Prezentare

Pastilele „ACEROLA” reprezintă un supliment alimentar cu acţiune tonică generală, completând în mod optim necesitatea organismului în vitamina C.

ACEROLA - vit. C

Double click on above image to view full picture

Departeaza
Apropie

Mai multe poze

Vitamina C, cunoscută şi ca acid ascorbic, îi revine în organismul uman funcţia de tămăduitor de răni şi formator de colagen – albumină cu rol important în constituţia pielii, ligamentelor, oaselor şi altor ţesuturi conjunctive. Vitamina C facilitează asimilarea eficientă de către organism a fierului, reglează viscozitatea sângelui, permeabilitatea vasculară, participă activ la sinteza colagenului, hormo¬nilor steroizi, sporeşte rezistenţa organismului faţă de acţiunea factorilor nocivi externi, stimulează hemopoieza. Ea are şi funcţia de antioxidant – protejează celulele de acţiunea distructivă a radicalilor liberi, care perturbează metabolismul oxigenului în organism şi pot provoca apariţia tumorilor. Radicalii liberi apar ca urmare a procesului firesc de oxidare, care are loc continuu în organismul uman. Vitamina C are importanţă vitală pentru orice organism – nu uitaţi acest lucru! În cazul afecţiunilor respiratorii organismul resimte marea necesitate a ei. Vitamina C este hidrosolubilă şi nu se acumulează în organismul uman. Păstrarea îndelungată şi prelucrarea culinară a fructelor şi legumelor deseori se soldează cu pierderi mari ale vitaminei C. Hipovitaminoza C este caracteristică persoanelor în etate, celor ce nu întrebuinţează produse acidulate din motivul tulburărilor digestive, au patima alcoolului, folosesc antibiotice. În alimentaţia elevilor, de asemenea, se resimte insuficienţa vitaminei C. Alimentaţia săracă în vitamina C provoacă la persoanele tinere hemoragii gingivale şi gingivite. Necesarul vitaminei C sporeşte, în special, în perioadele de stres şi in timpul activităţilor legate de supraeforturi fizice şi intelectuale. Vitamina C amplifică capacităţile de muncă fizică şi intelectuală, activizează metabolismul bazal.
Fructul cu cea mai bogată concentraţie a vitaminei C din lume este vişina (cireaşa) tropicală acerola. Apropo, în acerola se conţine nu pur şi simplu multă vitamină C, ci extrem de multă – de 30-80 de ori mai mult decât în lămâi sau portocale. Astfel, nivelul mediu de vitamina C în portocalele spaniole (100 g) constituie 49 mg, în lămâi (100 g) – 57 mg, iar în acerola (100 g) – 1678 mg.
Acerola (Malphighi glabra, Acerola) – (vişină de Barbados, vişină tropicală, cireaşă puertoricană etc.) creşte în India de Vest, Barbados, Jamaica, Puerto Rico şi Suriname, fiind preţuită tocmai pentru conţinutul bogat în vitamina C. Acerola, de fapt, nu este o vişină (cireaşă) adevărată, ea se aseamănă mai mult cu citricele. Ea nu conţine doar sâmburele, miezul fiind împărţit în felii. Fructul copt al acerolei este de culoare roşu-închis şi atinge în diametru 2 centimetri. Este crocant, cu gust picant, dulce-amar. Tradiţional, acerola a fost folosită în medicina populară ca stimulator imun. Pe insula Barbados, bunăoară, în cazul răcelilor populaţia băştinaşă folosea, de regulă, acerola.
Fructele de acerola se culeg în stare semicoaptă – în această perioadă conţinutul de vitamina C este maxim. Din acerola se extrag 95% de vitamine în formă lichidă, care apoi se transformă în pulbere, din aceasta se formează concentratul. Concentratul de acerola, de asemenea, este bogat în vitamina C şi, potrivit standardelor, conţinutul acesteia atinge 15%.
Prelucrarea fructelor verzi (necoapte) oferă posibilitatea de a obţine o cantitate maximă de vitamina C şi multipli componenţi vegetali preţioşi: vitaminele A, B (tiamină, riboflavină), magneziu, acid pantotenic, acid nicotinic, potasiu, niacină etc. S-a constatat că, graţie conţinutului specific de vitamine şi minerale, acerola manifestă influenţă regeneratoare asupra pielii, în special pe fond de stres sau surmenaj.
Precum am menţionat mai sus, organismul uman nu are capacitatea de a sintetiza de sine stătător vitamina C. De aceea ea trebuie să pătrundă în organism concomitent cu fructele, legumele şi diferitele suplimente alimentare. Pastilele „ACEROLA” reprezintă un supliment alimentar cu acţiune tonică generală, completând în mod optim necesitatea organismului în vitamina C.
Indicaţii:
• profilaxia şi tratamentul hipovitaminozei C;
• perioada de creştere, sarcină, lactaţie
• eforturi fizice şi psiho-emoţionale, surmenaj;
• profilaxia şi tratamentul afecţiunilor infecţioase virale;
• perioada de convalescenţă după afecţiuni grave şi îndelungate;
• supliment în tratamentul disfuncţiilor sistemului de reproducere feminin şi masculin;
• profilaxia afecţiunilor cardiovasculare,
• profilaxia afecţiunilor oncologice.
Contraindicaţii: intoleranţă individuală a ingredientelor.
Mod de folosire: adulţi şi copii peste 12 ani - câte 1 pastilă de 2–3 ori pe zi, în timpul mesei.

Atenţie! absorbţia vitaminei C se reduce în timpul administrării conco-mitente a contraceptivelor orale, sucurilor proaspete de fructe, băuturilor alcaline. Vitamina C potenţează absorbţia penicilinei şi a fierului şi diminuează acţiunea heparinei şi anticoagulanţilor.
Compoziţie: pulbere de acerola, zahăr din trestie, fructoză, pulbere de coacăză neagră, pulbere de portocală, zahăr de trestie, extract de măceş uscat, pulbere de vişină, condimente.
Greutate 60 past

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.


Spune parerea ta

Iti spui parerea despre: ACEROLA - vit. C